perjantai 8. heinäkuuta 2011

Poistoperjantain arvonta ja uudet kirjat (kesäjännäreitä!)

Viime perjantaina tarjolle laitettiin Siri Hustvedtin Amerikkalainen elegia, joka kiinnosti aika monia. Noista monista onnelliseksi voittajaksi valikoitui...


Maria Sinisen linnan kirjasto -blogista!


Onnea Marialle. :) Osoitteesi minulle jo onkin, joten postitan kirjan ensi viikolla uuteen kotiinsa.


Tällä kertaa poistoperjantain arvonta on hieman poikkeuksellinen. Olen poissa eetteristä viikon päästä, enkä ole varma, olenko palannut kotiin vielä kahdenkaan viikon kuluttua. Niinpä pistän nyt pystyyn kokonaista kolmen viikon mittaisen poistoperjantaiarvonnan, jossa tarjolla on kesäistä luettavaa, eli dekkareita, jännäreitä ja rikosjuttuja. Voittajia arvotaan kaikkiaan viisi (5), ja jokainen saa arvontajärjestyksessä valita yhden kesäkirjan itselleen.


Arvonta siis suoritetaan vasta torstaina 28.7. klo 17.00 jälkeen, joten siihen saakka saa osallistua vanhoin tutuin säännöin. Toisin sanoen kustakin seuraavasta ansaitsee yhden arpalipukkeen (yhteensä enintään kolme): kommentoimalla tätä postausta ja ilmoittautuen mukaan; olemalla rekisteröity lukijani Blogger-raadissa; ja linkittämällä tämän arvonnan omaan blogiinsa. Ilmoittautumisen ohessa toivon teidän lisäksi kertovan, mikä on teille kaikkein mieluisin kesänviettopaikka Suomessa tai ulkomailla.


Poistokirjoista on kuva ohessa, ja alla on vielä selventävä lista (klikkaamalla nimekettä pääset johonkin paikkaan, jossa kerrotaan teoksesta lisää):


Lähdemme maakuntiin ensi viikon torstai-iltana tai perjantaiaamuna, joten en vielä heitä edes väliaikaisia hyvästejä, vaan toivotan vain onnea matkaan arvontaan osallistuville! Viikonloppuna on tulossa mahdollisesti listoja tai lastenkirjoja ja valokuvia, ensi viikolla sitten vielä muutakin. 

Hyvää viikonloppua kaikille lukijoilleni!

25 kommenttia:

 1. Mukana kolmella arvalla :)

  Paras kesänviettopaikka on ehdottomasti mökillä tai anopin pihassa grillaillen ja pelaillen.

  VastaaPoista
 2. Kahdella arvalla mukaan!

  Paras kesänviettopaikka taitaa olla anopin ja appiukon kesämökki. Näillä helteillä myös yksi paikallinen uimaranta on suosikkipaikkoja.

  Noista vaihtoehdoista mielenkiintoisimmalta vaikuttaa Karpin Väinämöisen vyö, se onkin ihan uusi tuttavuus. Uhrilampaat on tuttu ja loistava, mutta minulla se jo on.

  VastaaPoista
 3. Kolmella mukaan:)

  Jaa-a, koti on paras paikka, mutta jos se jätetään laskuista, niin sekä minun että mieheni kodit maalla ovat ihania kesäpaikkoja. Mutta kyllä kerran kesässä tulee myös suunnattua johonkin suomalaiseen kaupunkiin kaupunkilomalle. Olemme siitä erikoisia suomalaisia, että emme ole mökki-ihmisiä. Koska olemme maalta kotoisin, lähdemme lomalla mieluummin sivilisaation keskelle kuin itikoiden syötiksi ;)

  VastaaPoista
 4. Kääk! Kun kurkkasin tänne, ajattelin, että mitäs jos minä voittaisin tuon ihanan kirjan... mutta en varmaan kuitenkaan... Ja sittenkin! (Tuo "osoitteesi minulla jo onkin" kertoo kaiken, minulla on ollut tuuria blogiarvonnoissa, mutta ilokseni sain juuri postittaa oman arvontani kirjapalkinnot eteenpäin, etten ole aina saamapuolella). Amerikkalainen elegia pääsee hyvään kotiin, Hustvedtin KMR:n rinnalle niin fyysisesti kuin arvostuksenkin puolesta.

  Jännärit eivät ole ominta alaani, mutta sekä Akunin että Karppi kiinnostavat, joten mukana jälleen kolmella!

  Paras paikka viettää kesää on järven tai meren rannalla.

  VastaaPoista
 5. Mukana kolmella :)

  Te olettekin reissussa kun me sitten kotiudutaan lapin reissulta. Sellaista se tämä kesä on, lukutoukillakin ;)

  VastaaPoista
 6. Kesäinen dekkari, mikä se on?

  VastaaPoista
 7. Kahdella arvalla mukana.

  Paras kesänviettopaikka on oma koti, oma kesäaitta pihalla.

  VastaaPoista
 8. Olen nyt erilainen nuori: paras kesänviettopaikka on golfkenttä - ja kun sieltä palataan, ihanan väsyneenä terassille hyvän kirjan kanssa! Kahdella mukana & hyvää lomaa :-)

  VastaaPoista
 9. En nyt osallistu, mutta linkitän kuitenkin. <3

  Ihanin kesänviettopaikka Suomessa on oman kodin terassi, jossa voi istua lukemassa ja sulkea korvansa lasten tappelulta, joka kuuluu jostain muualta suunnalta kotipihaa. ;) Toinen ihana on oma lapsuudenkotini.

  Ulkomailla, jossa en niin usein kesäisin lomaile, ihanin on ehdottomasti jonkun suuren puun katve Lontoon Kensingtonin puistossa.

  Tulipa matkakuume. :)

  VastaaPoista
 10. Mukana ollaan jälleen kahdella.

  Minä rakastan Itä-Suomea kesällä. Suuremmista kaupungeista Savonlinna jaksaa vetää puoleensa vuosi toisensa jälkeen, pienimmisä Kesälahti, jonka lerintäaluea on valloittava (ja halpa.) Eikä tietenkään voi unohtaa Punkaharjun läpi ajelua.

  VastaaPoista
 11. Kahdella arvalla tällä kertaa mukana. :)

  Kotimaassa mukavimmat kesänviettopaikat ovat (entisen kotikaupunkini) Porvoon vanha kaupunki ja siellä erityisesti Raatihuoneentorin laidalla oleva kahvila ja sen terassi. Sieltä saa runebergintorttujakin läpi vuoden. :) Tampereella parhaat paikat ovat Rauhaniemen ranta ja Tammelantori.

  Ulkomailla mieluisimmat paikat taas ovat (yllättäen) Lontoossa St. James Park tai Regents Park. Siellä nurmikolla maatessa kuluu hyvän kirjan kanssa vaikka koko päivä. :) Myös Kreikka on kesällä ihana.

  VastaaPoista
 12. Mukaan arvontaan kahdella (olen lukijasi). Mieluisin kesänviettopaikka on tietenkin mökki, jossa olen 16v asti viettänyt aikaani melkoisen paljon... ja jossa tätäkin kirjoitan :-)

  VastaaPoista
 13. Jännittävää, kolmella mukana.

  Parasta kesällä on tietty mökillä Artjärven suunnalla tahi kotona, Helsinki/Espoossa pystyy keksimään yllättävän paljon kaikkea kivaa ja rentouttavaa kesätekemistä. Suomenlinnatreffit kuuluvat myös kesään.

  VastaaPoista
 14. Mukana ollaan kolmella arvalla!

  Tykkään todella paljon kesätunnelmasta lapsuuden kodissani maalla, sillä ei ole parempaa nukahtamiskeinoa kuin kuunnnella lintujen ja naapurin lehmien ammumista. Ihanaa päästä ensi viikolla pitkästä aikaa käymään siellä. ^^

  VastaaPoista
 15. Mukana kolmella arvalla!

  Mieluisin kesänviettopaikka on lapsesta asti ollut kesämökki eikä sen voittanutta ole vielä tullut. :)

  VastaaPoista
 16. Onnea arvontaan kaikille tähän saakka ilmoittautuneille!

  Milla, voisin sanoa melkein samaa, joskin sanoisin, että anopin (ja apen) mökillä. :)

  Sama siis kuin Villiksellä. :) Minä olen lukenut Karpilta vain hänen kolmannen romaaninsa, Sateen varjon, enkä osaa päättää, mitä mieltä siitä olin. Vaikuttava se oli, hyytävä, mutta ehkä vähän liian kammottava makuuni.

  Amma, minustakin kesää on ihana viettää myös omassa kodissa. :) Ymmärrän sinua ihan hyvin, vaikka mökillä mielelläni käynkin, sillä rakastan myös kaupunkilomailua. Lisäksi vanhempani eivät koskaan olleet mökki-ihmisiä, joten en ole edes mitenkään kasvanut mökkielämään.

  Maria, onnea vain vielä kerran! Täytyy myöntää, että Elegian postitus oli jo ehtinyt haipua mielestä - olen niin kesälomalla - mutta täytyy nyt laittaa joku muistutus itselleni, että vien sen tällä viikolla postiin.. Veden äärellä oleminen on kyllä hienoa etenkin kesällä. Nykyinen asuinalueemme on lähes täydellinen, mutta se harmittaa, ettei uimarantaa ole (lasten kanssa) kävelyetäisyydellä. :/

  Susa, on se kyllä aika järkyttävää, kun lukutoukatkin joutuvat kesällä ryömimään koloistaan auringon valoon. :D

  Anonyymi, hih, en tiedä, mutta sen tiedän, että monilla on tapana lukea dekkareita erityisesti kesällä. :)

  Marjatta, oma kesäaitta pihalla kuulostaa kyllä todella kadehdittavalta!

  Booksy, mieheni taitaisi olla kanssasi samaa mieltä. :)

  Katja, oletpa kiltti, kiitos! Oma pihaterassi on minustakin ihana paikka olla ja lukea silloin, kun perhe "ymmärtää tilanteita" (Muumipapan sanoin) ja antaa minulle rauhan. :) Myös Kensingtonin puisto kelpaisi, samoin kuin minulle tietenkin myös Central (tai Bryant) Park New Yorkissa.

  Riina, Itä-Suomi on minullekin sydäntä lähinnä, mutta omat paikkani ovat Joensuu sekä Savossa Kaavi. <3

  Sara, oi, Porvoo on ihana! Joskin olin siellä viimeksi vähän huonoon aikaan huonona päivänä, eli raskaana aivan hillittömän kuumana hellepäivänä. Silloin en valitettavasti pystynyt oikein nauttimaan Porvoon kesästä! :D

  Lontoossa on kyllä monta ihanaa puistoa, joista valita. Pariisissa olin tosi pettynyt siihen, ettei siellä ollut (keskustassa) kunnon loikoilupuistoja, kun nurmikkoalueille ei saanut mennä ja polut olivat pölisevää tomua.

  Katri, mökki on kyllä minustakin parhautta! Saamme onneksi nauttia appivanhempien ihanasta mökistä paljon. Kun asuimme vielä Helsingin keskustassa, haaveilin omastakin mökistä, mutta nyt asumme niin maalaismaisessa lähiössä, ettei samanlaista tarvetta enää ole.

  Linnea, Helsinki on kyllä ihana kesäkaupunki - ja miksei tämä Espookin! Saaristo on ehkä melkein parasta molemmissa.

  Kaisa, lehmien ammuminen kuulostaa kyllä ihanalta (siis sekä oikeasti että ideana, hih), ja sitä kuulee aika harvassa paikassa enää.

  Kuutar, mökkielämä on tosiaan ihanaista!

  VastaaPoista
 17. Kolmella arvalla mukana.

  Mieluisin kesänviettopaikka on kotona maalla, mutta joskus myös kotona Hesassa. Riippuu kesästä!

  Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
 18. Pitäähän sitä taas osallistua, kun kerran oli niin hyvä tuuri aiemminkin :-) Siis kaksi arpaa, lukijana ja komentilla.
  Paras kesälomapaikka tänä vuonna on oma koti ja lähiranta - vauvanhoitotarvikkeet vieressä ja päästään silti uimaan ja hiekalle...

  VastaaPoista
 19. Kivoin lomanviettopaikka on kyllä Kreikan saaristo, mitä pienempi saari sen parempi... Kotimaassa rannikkokaupungit.
  Arvonnassa mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 20. 2 arvalla mukana!
  Lemppari kesänviettopaikka on oman lammen ranta ja laituri :) Tykkään istuskella siellä ja kattella kun sorsat pyrähtää ohite :)

  VastaaPoista
 21. Kahdella arvalla mukaan!

  Kesällä on parasta olla ulkona :-)!

  VastaaPoista
 22. Paras paikka SUomen kesässä on Hanko! Ihana paikka, kaupungin edut ja meren välitön läheisyys...
  Arvonnassa mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 23. Kahdella arvalla mukana! :)(harmillisesti en osaa liittyä lukijaksesi nimimerkilläni, aina kun yritän näkyy koko nimeni.. Eli arvonnassa mukana kommentoinnilla ja linkityksellä). Lemppari kesänviettopaikkani on Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan ison vaahteran alla :)

  VastaaPoista
 24. Arvonnassa mukana kahdella arvalla. Parhaita kesäpaikkoja Suomessa on kyllä tosiaan tuo Hanko. Ihanat kalliot, paljon mukavia puoteja, katseltavaa, tekemistä riittää...

  VastaaPoista
 25. Lähden kahdella arvalla mukaan tavoittelemaan kivaa kesälukemista kesän parhaalle paikalle eli omalle mökkilaiturille meren rannalle. Muitakin kivoja kesäpaikkoja toki on vaikka kuinka; parhaimmat meren äärellä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...