perjantai 29. heinäkuuta 2011

Perjantainen paluu, arvonta ja uusi kirja

Täällä taas! Tuntuupa hyvältä palata. :) Olemme olleet jo viikon kotona, mutta olen ollut niin kiinni töissä ja kotivelvoitteissa, etten ole ehtinyt oikein ajatellakaan bloggaamista. Mutta nyt on tarkoitus palata ruotuun ja rutiiniin.


On aika ilmoittaa kesäisen dekkari-/jännäri-/rikoskirjallisuusarvonnan voittajat, joille lupasin jakaa yhteensä viisi kirjaa. Tehdään nyt niin, että kaikki voittajat meilaavat minulle yhteystietonsa, ja ensimmäinen voittaja voi samalla jo ilmoittaa, minkä kirjan haluaa. Otan sitten yhteyttä muihin voittajiin järjestyksessä ilmoittaen, mitä kirjoja on vielä saatavilla.


Voittoarvat osuivat seuraaville kohdille:


1. Linnea Kujerruksia-blogista (voit pitää tätä kihlajaislahjana ;)
2. Susa Järjellä ja tunteella -blogista
3. Riina Riinan lukuisat kissanpäivät -blogista
4. Amma Amman lukuhetki -blogista
5. Susa Järjellä ja tunteella -blogista.


Onnea voittajille! Ja uskomatonta kyllä, mutta totta, random.org poimi yli 50 arvan joukosta Susan kahdesti voittajaksi. :) Pidetään silti kiinni valintajärjestyksestä, eli Susa saa valita yhden teoksen Linnean jälkeen, ja toisen sitten Riinan ja Amman valittua välissä. Sähköpostiosoitteeni löytyy profiilistani, ja sinne voitte lähettää yhteystietonne.


Tänään arvontaan laitettava teos ei ole morbidista nimestään ja kuvaohjelmalla leikkimään innostuneen bloggaajan arvontakuvasta huolimatta kauhukirjallisuutta, vaikka sen alkuasetelma aika painajaismainen onkin.
Kyseessä on saksalaisen Kathrin Schmidtin Et sinä kuole. Teos, joka jäi minulta kesken. Se kiinnosti minua juonikuvailun perusteella, ja kirjan alku olikin minusta oikein hyvä. Luin kirjaa aika pitkälle, puoliväliin saakka, ja tavallisesti olisin varmasti jatkanut loppuunkin, sillä ei kirja hirveän huono missään nimessä ollut. Minulla vain on nyt niin kauheasti kirjoja TBR-pinossa, ja monet niistä ovat sellaisia, joiden lukemista en malttaisi odottaa. Kun huomasin, etten vielä puolivälissäkään (hyvästä alkuosasta huolimatta) ollut kiinnostunut henkilöiden kohtaloista, ja kun lukeminen oli hieman työlästä, luovutin kerrankin helpolla. Olen tähän päivään asti ajatellut, että luen kirjan joskus loppuun, mutta tänään päätin hetken mielijohteesta laittaa kirjan arvonnan kautta parempaan kotiin.


Vaikken minä tähän syttynyt, on hyvä muistaa, että teos kuuluu WSOY:n laadukkaaseen "oranssiin kirjastoon", eli Aikamme kertojia -sarjaan. Siitä ovat pitäneet mm. kirjallisuuspalkintojen jakajat, kirjallisuuskriitikot, ja olin ihan varma, että blogeista ainakin Kirsin kirjanurkka, mutten nyt löydä Kirsin arviota enää millään.


Kustantaja kuvailee teosta seuraavasti:


”'Halusin aistia halkeaman joka sinussa avautuu ja pudota siihen.'

Kirjailija Helene Wesendahl herää sairaalassa. Muistikuvia tapahtuneesta hänellä ei ole, eikä aavistustakaan viikonpäivistä. Sanat ja niiden merkitys hakevat paikkaansa, kun Helenelle vähitellen selviää, että hän kärsii vakavan aivoverenvuodon seurauksista. Päässä kyllä muotoutuu selkeitä ajatuksia, sanat vain eivät tahdo tulla suusta ulos.

Kun Helenen aviomies Matthes saapuu vierailulle, Helene ei käsitä miehen itkua. Kolmen viikon tehohoidon jälkeen alkaa paitsi systemaattinen koomakotelosta kuoriutuminen myös aiemmin eletyn elämän fragmentaaristen muistikuvien kokoaminen. Rakastaako hän Matthesia? Mikään ei liikahda. Ennen liikahti. Sen hän tietää.

Helenelle oma menneisyys on kuin vaikeaselkoinen romaani, jota on opittava tulkitsemaan. Lopulta unohduksen pimeästä sammiosta nousevat kasvot, nimi ja ihminen, jonka vuoksi Helene aikoinaan ajautui liitossaan eron partaalle. Ottiko nykyhetki hänet panttivangikseen vain vapauttaakseen menneisyyden?

Et sinä kuole on saksalaisen Kathrin Schmidtin omaelämäkerrallinen, palkittu romaani. Se on henkeäsalpaavan taitava kuvaus itsensä uudelleenlöytämisestä."

Arvontaan voi osallistua torstaihin 4.8. klo 17.00 saakka. Kaikkiaan on mahdollista osallistua kolmella arvalla, sillä yhden saa kustakin seuraavasta: kommentoimalla tätä postausta ja ilmoittautumalla siten mukaan; olemalla rekisteröity lukijani Google-raadissa; ja linkittämällä tämän arvonnan omaan blogiinsa.

Sitten vielä vähän kuulumisia:

Heinäkuuni on sujunut mukavasti aika pitkälle töiden ja perhelomailun ristipaineessa. On tullut luettua paljon, sillä työtehtäviin liityen olen lukenut kahdeksan romaania, ja lisäksi lomareissuilla on ollut - ihme kyllä, lapsista huolimatta - sen verran aikaa rauhoittua, että olen lukenut muutaman kirjan myös vapaa-ajalla. Joensuussa kävin rokkailun lomassa eräässä aarreaitassa, joka on tunnettu myös nimellä "äitini kirjahylly". Sieltä lainaan lähti tällainen kasa kirjoja:

 • Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskus (jonka luin juuri tänään loppuun)
 • Pat Conroy: Vuorovetten prinssi (Susan Nostalgian jäljillä -haastetta varten)
 • Jenny Downham: Ennen kuin kuolen
 • Anna Gavalda: Viiniä keittiössä
 • Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos
 • Merete Mazzarella: Juhlista kotiin
 • Anne Tyler: Amerikan lapset
 • Anne Tyler: Päivällinen Koti-Ikävän ravintolassa
 • Tuula-Liina Varis: Pikku naisia
 • Herbjörg Wassmo: Lasi maitoa, kiitos.

Ihania kirjoja (täytyy tosin huomata, että olen itse antanut - tai me tyttäret olemme - näistä kolme äidille lahjaksi, hih)! Lisäksi olen tällä viikolla tilannut edullisia teoksia niin AdLibriksen alesta kuin antikvariaatista. Ei siis tule lukemisesta pula lähikuukausinakaan. Puhumattakaan siitä, että kustantamoiden syyskauden uutuudet ovat alkaneet jo ilmestyä. Siitä täytyykin tehdä ihan oma postauksensa jonain kauniina päivänä.

Nyt on taas viikonloppu edessä, enkä uskalla lupailla suuria blogini kannalta, mutta ensi viikolla perheemme palaa taas arkirytmiin ja -rutiiniin lastenkin lopettaessa kesälomansa. Sitten minulla on taas paremmin aikaa lukea ja kirjoittaa. Kesä on ollut ihana, mutta on suloista taas organisoituakin. Ja elokuussahan on perinteisesti vielä lämpöäkin jäljellä runsain mitoin - sekä bonuksena kauniin tummat tähtiyöt.

Hyvää viikonloppua kaikille lukijoilleni!

26 kommenttia:

 1. Mukana ollaan ja kolmella! Arto kaipaa seuraa. :)

  Kiva kun olet palannut ja kiva että olet reippaana palaamassa ruotuun. Kirjalainasi näyttävät tutuilta. Voitkin arvata, mitä (yhtä!?) noista en ole lueknut. :)

  Pus!

  VastaaPoista
 2. Hui kamala tuota kuvaa :D Uskallan silti osallistua jälleen kolmella kirjan arvontaan ;). Onnea edellisen arvonnan voittajille (tuplaonnittelut Susalle)!

  Kiva kun olet taas täällä. Noista kirjalöydöistäsi olen lukenut Amerikan lapset ja pidin kyllä, vaikka moni on moittinut tylsäksi, ja Härkösen kirjan, joka oli humoristisempi kuin luulin. Downhamin kirja jäi kesken, palautin suosiolla kirjastoon kun ei lähtenyt vetämään vaikka mitään varsinaista vikaa siinä ei ollut - luettavia kirjoja on vain niin paljon...

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, että olet jälleen blogimaailmassa mukana! Alkoi jo tuntua hassulta, kun et päivittänyt blogiasi, varsinkin kun olet niin ahkera kirjoittaja :D

  Osallistun arvontaan kolmella kiitos :--)

  VastaaPoista
 4. Tosi houkuttelevan näköinen kirjakasa sinulla lainassa! :)

  Kokeilen onneani arvonnassa kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun olet palannut! <3

  Osallistun arvontaan kolmella! :)

  Ja voi miten houkuttelevan näköinen kirjakasa! Olen lukenut kuvan kirjoista vain yhden (Härkösen Ei kiitos), mutta lukulistallani on yli puolet kuvan kirjoista. :)

  VastaaPoista
 6. Kolmella osallistuisin. Lainasin juuri tuon arvottavan kirjan, mutten ole vielä sitä ehtinyt lukea. Vaikutti kiinnostavalta.

  Ja ihania kirjoja olet löytänyt äitisi kokoelmista. Olen lukenut molemmat Tylerit; Gavaldan, Adichien ja Variksen. Muutkin ovat taatusti hienoja kirjoja.

  Ja kiva, että olet täällä taas. <3

  VastaaPoista
 7. Kolmella arvalla mukana!

  Googlettelin kyseistä kirjaa ja vaikutti ihan mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 8. Kolmella arvalla myöskin mukana!

  Kiva että olet palannut reissuiltasi :)

  VastaaPoista
 9. Hei jee!!! Kannattaa siis osallistua usealla arvalla ;) Kiva!

  Osallistun uuteen arvontaan, kolmella ;)

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa takaisin arkeen :-)
  Osallistun arvontaan kahdella arvalla...

  VastaaPoista
 11. Tervetuloa takaisin! Ja huisia mikä yllätys, kiitos <3

  Aarreaitta nimeltä äidin kirjahylly ei petä koskaan! Minä passaan tämän arvonnan mutta tsemppailen täällä muita!

  VastaaPoista
 12. Kahdella arvalla mukana :) Oi mikä kirjalista, etenkin Merete Mazzarellan Juhlista kotiin on hieno ja ajatuksia herättävä. Pitäisi melkein lukea uudestaan! :)

  VastaaPoista
 13. Tervetuloa takaisin :) Kahdella mukaan arvontaan, vaikka pelkän kannen perusteella (taas)! Hienoja kirjalöytöjä olet tehnyt äitisi hyllystä, pari noista on minullakin luettavien listalla.

  VastaaPoista
 14. Ihanaa, että olet palannut. On sinua täällä blogimaailmassa kaivattukin. <3

  Olen arvonnassa mukana kolmella arvalla. Tuo Wsoy:n Aikamme kertojia-sarja kiinnostaa, vaikken ole tainnut sarjasta lukea kuin Giordanon Alkulukujen yksinäisyyden.

  Sinun äitisi kirjahyllyn kirjoista minulle tuttuja ovat Vuorovetten prinssi (oi, se sopisi minullekin nostalgiakirjaksi), Viiniä keittiössä, Amerikan lapset, Päivällinen koti-ikävän ravintolassa ja Pikku naisia. Mazzarella kirja ja Purppuranpunainen hibiskus ovat kuvitteellisella TBR-listallani. Kuvitteellisella siksi, etten koskaan kirjaa lukutoiveitani ylös. :)

  Ihanaa heinäkuun viimeisen lauantain iltaa!

  VastaaPoista
 15. Mukana kolmella arvalla :) Olen katsellutkin tuota Schmidtin kirjaa, mutten toistaiseksi ole vielä lukenut.

  Ihania ja kiinnostavan oloisia kirjoja tuossa kirjapinossasi!

  VastaaPoista
 16. Tervetuloa takaisin!
  Osallistun jälleen kolmella arvalla mukaan. Kirjassa on ainakin todella kiinnostavan näköinen kansi! :)

  VastaaPoista
 17. Tervetuloa takaisin! Olikin jo vieroitusoireita Kirjavasta kammarista!

  Löytyipä tosiaan hieno kirjakasa. Olen lukenut noista Gavaldan ja ehkä Variksen (täytyy tunnustaa etten ole varma, en muista sisällöstä mitään, mutta kansikuva ainakin näyttää tosi tutulta). Tuota Anne Tylerin kirjaa suositeltiin muistaakseni Nick Hornbyn Polysyllabic Spree -lukupäiväkirjassa.

  Osallistun kahdella arvalla!

  VastaaPoista
 18. Tervetuloa takaisin! Sinä sentään tiedät olleesi poissa..., minä en tiedä, olinko. Virallisesti lomailen ensi viikon sillä Alfauroksella vielä viikko lomaa.

  En voi osallistua, vaikka tuon kirjan kansikin on kiintoisa ja aihekin tuntuu siltä. HUKUN kirjoihin ja silti pyysin Susalta yhtä kirjaa ihan kuumana...Tämä kirjamania on vakavasti otettava sairaus. Nyt alan tehdä syksyn viimeistä listaa kustantajalle ja sen jälkeen sänkyyn jonkun kolmesta parhaillan luvussa olevan kirjan kanssa. Etenkin kun teen tietokirjaa, käytän mukana myös muita, sillä yöllä viimeksi haluan lukea fiktiota.

  Mukavaa alkavaa elokuuta sinulle!

  VastaaPoista
 19. Yhdellä mukana. Lievähkö ahaa-elämys tuli, kun mietin, että tuttu nimi, ja esittelystä tajusin, että meidän äiti puhui tosta kirjasta. Oli ollut varauksessa mutta meni sivu suun ku joutui sairaalaan, minkäköhän taudin takia.... :/ ja nyt äiti kotona taas joten mun on saatava toi kirja, että se pääsee vihdoinkin ton lukemaan. ;) -Katriina-

  VastaaPoista
 20. Kiitos ja onnea arvontaan, Ilse! Ja voi ei, nyt on kyllä pakko ihan oikeastikin yrittää arvata. Ei nimittäin ole mikään itsestään selvä valinta... Hmm. Vuorovetten prinssi lienee sinulle liian viihteellinen, ellet ole sitten lukenut sitä minun tapaani teini-iässä, kun kirjamaku ei ollut vielä niin vakiintunut? Gavaldakin on kuulemma viihteellinen, mutta en osaa arvata sitä, kun en vielä tunne kirjailijaa henkilökohtaisesti. :) Wassmon ja Downhamin kirjat saattaisivat sentimentaalisuudessaan olla sinulle liikaa... Oliko joku näistä??

  Maria, tuota Downhamin kirjaa on hehkutettu tooosi paljon, joten ihan kiva lukea viileämpikin toteamus siitä. :) Kiitos ja onnea arvontaan!

  Laura, kiitos ja onnea arvontaan!

  Onnea arvontaan, Mutu! Toivottavasti saan tuotua näitä minuakin houkuttelevia kirjoja blogiinkin pian. :)

  Kiitos, Sara, ja onnea arvontaan! Meillä onkin usein yhtenväinen kirjamaku, joten en ihmettele, että näitä löytyy sinunkin TBR-listaltasi. :)

  Kiitos, Anna Elina, ja onnea arvontaan! Minä olen ihan vakuuttunut, että tämä arvottava kirja on hyvä. Se ei vain ollut minulle tarpeeksi sopiva. :)

  Onnea arvontaan, Nino, ja tervetuloa! Kävin juuri liittymässä blogisi lukijaksi, ja tulen paremmalla ajalla tirkistelemään tarkemminkin. :)

  Kiitos, Sanna, ja onnea arvontaan!

  Hehee, Susa, onnea sekä tuplavoitosta että uuteen arvontaan!

  Kiitos, Eriqou, ja onnea arvontaan!

  Kiitos, Linnea, ja onnea voitosta! Ilmoittelen, kunhan saan toivomasi kirjan postiin. Ai ihanaa, sinunkin äidiltäsi löytyy aarreaitta. :)

  Onnea arvontaan, Pihi nainen! Odotan todella paljon tuon Mazzarellan lukemista. Pidin kauheasti hänen Illalla pelataan Afrikan tähteä -teoksestaan, ja tässä käsitellään aina kiinnostavaa äiti-tytärsuhdetta. Ostimme tämän äidillemme lahjaksi, kun mummimme kuoli. :/

  Kiitos ja onnea arvontaan, Villis! Jännä juttu muuten, minua tämän kirjan kansi ei taas vetänyt lainkaan puoleensa. :)

  Kiitos, Katja-kulta, ja onnea arvontaan! Minäkään en ole lukenut tätä WSOY:n sarjaa vielä juurikaan (ja uusihan se onkin), mutta pidän tosi paljon siitä, että kustantamot lanseeraavat tällaisia brändejä, joiden takaa voi olettaa löytävänsä tietynlaista kirjallisuutta.

  Sinunkin kanssasi kirjamaut menevät usein yksiin, joten en ole yllättynyt, että olet lukenut tai lukemassa valtaosan näistä lainaamistani kirjoista.

  Onnea arvontaan, Milla! Ja joo, olen itsekin ihan fiiliksissä näistä kirjoista. :)

  Kiitos ja onnea arvontaan, Zephyr! Ja tosiaan, minä en tuosta kannesta innostunut, mutta hienoa, että se löytää ihailijoita muista. :)

  Voi kiitos, Luru, ja onnea arvontaan! Ah, minä vieläkin odotan innolla päivää, jolloin saan käsiini tuon suosittelemasi Hornbyn teoksen...

  Kiitos, Leena! Kuulostaa jotenkin niin runolliselta tuo, ettet tiedä olitko poissa... :) En halua yllyttää, mutta voisin kuule veikata, että tämä kirja olisi sinulle tosi sopiva. Ja se Susalta pyytämäsi Pianotunnit on aivan ihana! Mukavaa elokuuta myös sinulle. <3

  Katriina, onnea arvontaan, ja toivottavasti äitisi voi jo hyvin!

  VastaaPoista
 21. Kolmella arvalla mukana! Tämä kuulosti kiinnostavalta :)

  VastaaPoista
 22. Hei, Yhdellä mukana :) Taisa

  VastaaPoista
 23. Höh, en sitten ihan ehtinytkään :(

  VastaaPoista
 24. Eikäkun kyllähän mä ehdin, en huomannukkaan että kello oli noin paljon :D Kahdella arvalla siis mukaan! :)

  VastaaPoista
 25. Olen tosi myöhässä, sillä luulin että olin jo ilmoittautunut arvontaan, mutta ilmeisesti en sitten ollutkaan. :( Otan sääliarvan, mikäli vielä on mahdollista. Nyyh.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...