lauantai 2. heinäkuuta 2011

Listauslauantai: Kesäkuun luetut

Nyt olisi sitten aika tehdä yhteenveto kesäkuun lukemisista. Neljän bloggauskuukauteni perusteella näyttää siltä, että aika tavalla keskiarvotahtia on tässä kuussa menty. Laskeskelin karkeasti, että olen keskimäärin lukenut seitsemän kokonaista teosta per kuukausi, ja sivuja reilu 2100. Nyt kesäkuussa kirjoja tuli luettua kuusi kappaletta ja sivuja 2084. Kirjat olivat seuraavat:


Kaunokirjallisuus
  • Chris Cleave: Little Been tarina (369 sivua)
  • Colm Tóibín: Brooklyn (313 sivua)
  • Carita Forsgren: Auringon kehrä (508 sivua)
  • Siri Hustvedt: Amerikkalainen elegia (362 sivua)

Tietokirjallisuus
  • Amy Chua: Tiikeriäidin taistelulaulu (243 sivua)
  • Noora Shingler: Marjoja ja maskaraa (289 sivua)


Lisäksi luin esimerkiksi nuo sivupalkissa pienen iäisyyden olleet viinikirjat, mutten ihan kannesta kanteen. Kesken jäi Carita Forsgrenin Jänistanssi, ja ehdin kesäkuun puolella aloittaa yhä kesken olevia romaaneja California Avenue (Adam Langer) ja Mitä tiedän Vera Candidasta (Véronique Ovaldé). Tavalliseen tapaan lasten kanssa tuli luettua laskematon määrä kuvakirjoja.

Kirja-arvioiden lisäksi blogissa oli kirjahyllykeskiviikkoja sekä poistoperjantaiarvontoja. Erilaiseksi kuukaudeksi kesäkuun teki postausten vähäinen määrä, mikä johtui pääasiassa puolentoista viikon ulkomaan matkastamme, jonka johdosta blogitauko venyi parin viikon mittaiseksi ja vähensi kirjoittelua myös etukäteen matkavalmisteluiden vuoksi. Postasin puolet vähemmän kuin toukokuussa ja melkein kolme kertaa vähemmän kuin huhti- tai maaliskuussa. Mutta maaliskuun hurja tahti selittyy alkuinnostuksella ja huhtikuun taas 30 Days of Books -haasteella.

Luin kesäkuussa todella hyviä kirjoja, niin kuin pitääkin. Taidan antaa kuukauden parhaimman tittelin lopulta Chris Cleaven Little Been tarinalle, vaikka Colm Tóibínin Brooklyn oli sekin loistava. Myös kaikkien muiden luettujen parissa viihdyin oikein hyvin.

Pelkään, että heinäkuukin tulee olemaan melko köyhä bloggauskuukausi kohdallani. Ensinnäkin minulla on tässä kuussa runsaasti työluettavaa. Kirjoja kylläkin, mutten voi blogata niistä (ainakaan vielä). Koska lapset ovat kesälomalla ja kotona, joudun lukemaan nämä työkirjat sillä vähäisellä vapaa-ajalla, joka perhe-elämältä jää, joten en mitenkään ehdi lukemaan paljon muuta. Meillä tosin on alustava suunnitelma viedä lapset vielä tässäkin kuussa joksikin aikaa mökille isovanhempien luo, että saan työni tehtyä, mutta silti blogiin asti päätyvät lukemiseni lienevät heinäkuussa vähissä.

Teemme myös ainakin yhden reissun kotiseudulle Pohjois-Karjalaan, Ilosaarirockiin, ja sen ympärillä myös mökille Keski-Suomeen, joten olen taas poissa eetteristä noin viikon. Mutta muuten yritän kirjoitella vaikka lillukanvarsista, jos lukemisista ei riitä tarpeeksi asiaa. Mikä houkutteleva lupaus! :D

Lopuksi vielä kuva joistakin kesäkuussa minulle kulkeutuneista kirjoista. 

Tai no, tässä kavalkadissa kaikki yhtä lukuun ottamatta ovat Rikhardinkadun kirjaston poistomyynnistä. Lähinnä siis lastenkirjoja, mutta lisäksi yksi Regina Rask.  Häntä olen aikonut lukea, mutten ole vielä ehtinyt. En osaa yhtään sanoa, onko tämä häneltä hyvä tai huono kirja. Eniten minua kiinnostaisi siskossuhteesta kertova Ei millään pahalla

Anni Swanin Ulla ja Mark on taas äitini tuoma (hän on ollut suuri edesauttaja vanhojen tyttökirjojen keräilijän urallani). Hän oli mennyt jälkeemme Fiskarsiin ja käynyt hyvän vinkin ansiosta tarkastamassa torin kirjatarjonnan. Tämä löytyi minulle, kiitos siitä! Täytyykin joskus tässä ehtiessäni blogata tyttökirjakokoelmastani. Ja kun otsikko on Listauslauantai, haluan mainita myös täällä, että aion kyllä tehdä ne minulle tärkeän sadan nais- ja mieskirjailijankin listat pian.

Hyvää helleviikonlopun jatkoa!

10 kommenttia:

  1. Listalauantai olisikin hyvä idea! Listoja on aina ihana lukea.

    Ihana tuo Ulla ja Mark. Minun on tarkoitus lukea tai ainakin yrittää ehtiä lukemaan Swania tänä kesänä. Kirjahyllyssäni odottavat Kaarinan kesäloma sekä Tottisalmen perillinen. Olen lukenut molemmat joskus lapsena, mutta kummastakaan en muista kovin paljoa.

    Ja Fiskarsiin tekisi mieli. Onneksi minäkin pääsen jo reilun viikon kuluttua Pohjois-Karjalaan. <3

    VastaaPoista
  2. Kesäkuukausina tulee luettua tosi vähän, tietysti jos pystyy aurinkoa ottamaan (mitä ei tietenkään ihotautilääkärien mukaan saisi tehdä!), niin silloin tulee jonkin verran luettua auringossa lötköillessä...

    Kesäkuussa luin seuraavat kirjat:

    Keyes, Marian: Kuuleeko kukaan?
    Latvala, Riitta: Ihana velvollisuus
    Linna, Susanna: Simpukankuorelta kotiin - Matkani Santiago de Compostelaan
    Mähönen, Hannu: Turhoo kulunkii - Henkilökuva Reino Laakkosesta
    Steinbeck, John: Taivaan laitumet
    Vuorinen, Juha: Kristianin teinivuodet

    Melko sekalaista siis, mutta aika normaalia minulle :)

    VastaaPoista
  3. Listat ovat aina yhtä mielenkiintoista luettavaa, varsinkin tällaiselle "listoittajalle" kuin minä:)
    Anni Swanista tuli mieleen ihania lapsuusmuistoja ja sattumalta olen onnistunut minäkin löytämään tuon Ullan ja Markin ja muutaman muun kirjaston poistomyynnistä. Aarteita ovat!
    Saas nyt sitten nähdä, mitä kerrottavaa sinulla on lillukanvarsista, odotan uteliaana:)

    VastaaPoista
  4. Hyviä kirjoja olet lukenut kesäkuussa. Pari tuttuakin listalta löytyi (Brooklyn, Amerikkalainen elegia). Anni Swania pitäisi minunkin lukea jossain välissä, kun ainakin Iris Rukka oli yksi lapsuuden tärkeistä lukukokemuksista. Luin kyllä muitakin, mutteivät ne vaikuttaneet minuun yhtä vahvasti.

    Tervetuloa tänne kotiseudullesi! (Mulla jää jälleen kerran Ilosaarirock näkemättä - vähänkö hävettää, kun en ole koskaan käynyt, vaikka täällä suunnalla olen aina asunut..)

    VastaaPoista
  5. Hienoja kirjoja olet lukenut kesäkuussa, noista odottelen kirjastosta Brooklynia, ja sekä Little Been tarina että Tiikeriäidin taistelulaulu kiinnostavat niin paljon että aion tehdä niistä varaukset, ehdottomasti haluan ne lukea.

    Regina Raskilta olen lukenut vuosia sitten romaanin Ei millään pahalla. En muista enää yhtään mistä se kertoi, mutta muistan hyvin että kirja oli minusta ihan ok, ja olen sen jälkeen ajatellut että voisin hyvin lukea lisääkin Raskia. :)

    VastaaPoista
  6. Listat ovat aina niin ihania ;) Ja aika kivoja kirjoja sinulle onkin viime kuussa päätynyt!

    Minä en ole lukenut myöskään vielä mitään Reginalta, mutta tuo Ei millään pahalla on ollut jo monta vuotta omassa hyllyssä odottamassa.

    Little Been tarina oli minunkin kesäkuun suosikkini :)

    VastaaPoista
  7. Listat ovat tosiaan herkullisia. Mie ostin eilen sieltä vanhojen kirjojan päiviltä tämän Marjoja ja maskaraa -teoksen, eli en ollut nyt vanhojen perässä. Tai olin, mutta unohdin nostaa käteistä, eikä antikvariaatit huolineet korttia. Minä hupsu. Noh, eipähän tarvinnut raahata kauheasti kirjoja kotiin.

    Lapset olivat varmaan innoissaan kirjastolöydöistäsi. :)

    VastaaPoista
  8. Minä olen lukenut Regina Raskilta tuon Tänään kotona, muita en sitten olekaan. Kirjasta jäi minulle vähän masentava mielikuva, mutta Suomalaisen keskiluokan arki -pojoja siitä ainakin irtoaa!

    VastaaPoista
  9. Minäkin luin Little Been tarinan kesäkuussa ja siitä tuli kuukauden suosikkini. Brooklyn on myös tullut luettua jo aiemmin ja sekin oli todella hyvä.

    Tervetuloa tänne Pohjois-Karjalaan! :) Täälläkin on yksi ilosaarirokkailemaan menevä...

    VastaaPoista
  10. Katja, listoja voisi tehdä enemmänkin, jos niiden laatimiseen ei suhtautuisi niin kunnianhimoisesti, eli jos se ei veisi niin paljon aikaa. :) Mutta Listalauantai on hyvä Lastenkirjalauantain kaveri.

    Minä en ole varma, olenko lukenut lapsena (ja aikuisena uudelleen) muuta Swania kuin Iiris rukkaa, mutta olen halunnut tutustua nyt muuhunkin tuotantoon ja keräillyt teoksia hyllyyn. Ainakin toistaiseksi olen etsinyt vain tyttökirjoiksi luokiteltavia (ehkä pitäisi laajentaa muihinkin, etenkin kun on poikalapsikin talossa..), ja tällä hetkellä mulla on Iiris rukka; Kaarinan kesäloma; Pikkupappilassa; Ulla ja Mark; sekä Sara ja Sarri matkustavat.

    HannaK, kesällä on toisaalta monilla aikaa, kun on töistä lomaa, mutta sitten on myös usein reissuja ja muita aktiviteetteja, ja muutenkin koko perhe koolla, joten lukuaika saattaakin jäädä yllättävän vähiin. Minä olen nyt tosin lukenut monena yönä pikkutunneille asti, kun aamuisin saa nukuttua ainakin yhdeksään lastenkin ollessa lomarytmissä. :)

    Paljon olet sinä(kin) lukenut kesäkuussa! Minulla on to do -listalla Keyesiin tutustuminen, ja jäin nyt miettimään, olenko lukenut tuon Steinbeckin... Melkein kaikki olen, mutta tuotanto on niin laaja ja minun lukemisistani niin pitkä aika, että kirjat menevät päässäni keskenään sekaisin. :/

    Clarissa, hahaa, saatan jo tänään tehdä lillukanvarsipostauksen, kun ei ole ollut kahteen päivään mitään tähdellistä kirjoitettavaa. :D

    Anna Elina, vähän sama minullakin tuon Swanin kanssa. En tosin tiedä, koska häntä pääsisin lukemaan, mutta keräilijälle jo pelkkä kirjan omistaminen on arvokasta. :)

    Minä kävin Ilosaarirockissa 20 vuotta putkeen, kunnes se viime kesänä jäi ensimmäistä kertaa väliin. Mutta nyt konkari on taas menossa mukana. :)

    Sara, kaikkia noita suosittelen kyllä lämpimästi! Minä tiedän sen verran, että "Ei millään pahalla" kertoo kahden siskoksen kompleksisesta suhteesta, mutten muuta. Sisaruus aina kiinnostaa, joten siksi haluaisin lukea nimenomaan tuon Raskin!

    Susa, Little Bee nousisi minulla varmaan monessa muussakin kuussa parhaaksi, mutta nyt kyllä harmitti vähän jättää Brooklyn kruunaamatta. Myös Amerikkalainen elegia oli tosi hyvä.

    Hanna, ihanaa että sait oman kappaleesi Marjoista ja maskarasta! Olisin mielelläni lainannut omaanikin, mutten antanut omaksi, sillä tulen varmasti palaamaan teokseen vielä.

    Lapset ihan tykkäsivät kirjoista, mutta niin kuin olen useaan otteeseen maininnut, he eivät ole mitään pitelemättömiä kirjafaneja, ja toisaalta meillä on niin paljon kirjoja, ja he saavat uusia jatkuvasti, että se ei ole mikään niin "big deal" heille. Ellei kyseessä ole jotakin aivan erityistä suosikkikirjallisuutta.

    Luru, mullakin oli tuo haaste mielessä, kun Raskini ostin. :) Suomalainen kirjallisuus usein on vähän masentavaa - siis vaikka se olisi hyvääkin - mutta katsotaan. Käsittääkseni ainakin se tunnetuin "Ei millään pahalla" on myös ironinen/mustaa huumoria viljelevä. Saatan kyllä olla väärässäkin.

    Zephyr, Little Bee on voittanut monet meistä puolelleen! Brooklyn on taas ehkä vielä selvemmin laatukamaa, vaikkei ollut minulle aivan yhtä suuri elämys. Mutta hyvä maku sinulla, ei voi muuta sanoa. ;)

    Kiitos, sinne on aina yhtä ihana tulla, etenkin rokkiin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...